Mesken Üretimi Ekmek (Çok kolay )

Felaket

New member
Ev Üretimi Ekmek (Çok kolay ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
Ev Üretimi Ekmek (Çok kolay ) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm gereçleri ılık su ve süt ile karıştırıp, yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  2. 1 saat 2 saat ortası mayalandırıyoruz. Ne kadar mayalandırırsak o kadar hoş olacaktır.
  3. daha sonra fırını 230 dereceye açalım. Ben tencere üzere olan borcamda yaptım. Fırın kabımızı da fırına koyalım ve ısınmaya bırakalım. Fırınımız sıcak olmalı ???? ????.
  4. Hamuru tekrar yoğurup ekmek hali verelim. Yağlı kağıt üzerine koyup bir kaba koyalım. 30 dakika 1 saat aralığında yine mayalandıralım.
  5. daha sonra fırın kabına alalım. Üzerini bir bıçak yardımı ile çizelim. Üzerini kapağı ile kapatalım. Ben kapaklı borcamda yapıyorum. Fırında denetimli bir biçimde pişirilelim. Afiyet olsun ????.
Ev Üretimi Ekmek (Çok kolay ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst