Felaket
New member
Ev Üretimi Ekmek (Çok kolay ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri ılık su ve süt ile karıştırıp, yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat 2 saat ortası mayalandırıyoruz. Ne kadar mayalandırırsak o kadar hoş olacaktır.
- daha sonra fırını 230 dereceye açalım. Ben tencere üzere olan borcamda yaptım. Fırın kabımızı da fırına koyalım ve ısınmaya bırakalım. Fırınımız sıcak olmalı ???? ????.
- Hamuru tekrar yoğurup ekmek hali verelim. Yağlı kağıt üzerine koyup bir kaba koyalım. 30 dakika 1 saat aralığında yine mayalandıralım.
- daha sonra fırın kabına alalım. Üzerini bir bıçak yardımı ile çizelim. Üzerini kapağı ile kapatalım. Ben kapaklı borcamda yapıyorum. Fırında denetimli bir biçimde pişirilelim. Afiyet olsun ????.