Felaket
New member
Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 lire ılık süt
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 200 gram göğermiş lor peyniri
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına ılık süt, maya, toz şekeri koyup, karıştırıp, mayanın etkinleşmesini sağlıyoruz.
- Ardından tereyağı, sıvı yağı küçük doğradığımız göğermiş lor peyniri ve tuzu ekleyip, karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ekleyerek özlü bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıyoruz. Merdaneyle biraz büyütüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı biçimde diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla birkaç yerinden deliyoruz kabarmaması için.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz ve servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere teşekkür ederim. Afiyet şifa olsun. ????????????.