Meşhur Ardahan Mantısı Görüntülü

Felaket

New member
Meşhur Ardahan Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Malzemeler hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Su
Malzemeler iç harcı için

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
Sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Sarımsak
  • Yoğurt
Meşhur Ardahan Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 su bardağı unumuzu ,1 adet yumurta ve 1 bardak suyumuzla karıştırarak sert bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Burada püf nokta hamurumuzun kıvamının katiyetle sert olması.
  2. Yoğurma sürecinden daha sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. 400 gram kıymamızı 1 adet ince kıyılmış soğan ve 1 diş sarımsakla birlikte yoğuruyoruz.
  4. Üzerine tuz, karabiber,kekik, pulbiber ek edip uygunca yoğuruyoruz. Vaktiniz var ise bir gece evvelde iç harcını yapıp bekletirseniz mantınız epeyce daha lezzetli olacaktır.
  5. Hamurumuzu 2 künt haline getiriyoruz.
  6. sonrasındasında küntlerimizi açabildiğimiz kadar büyük yufka halinde oklava sayesinde açıyoruz.
  7. Hamur sert olduğu için başlarda biraz zorlayabilir ancak açtıkça kolaylaşacaktır.
  8. Yufka haline gelen hamurumuzu 2*2 cm büyüklüğünde kesiyoruz.
  9. Kestiğimiz yufka kesimlerinin içine iç harcımızdan yarım çay kaşığı kadar koyuyoruz. İç harçlı yufka kesimlerimizin 4 köşesinden tutup birleştiriyoruz.
  10. 5 litre kaynayan suyumuzun içerisine yaptığımız mantıları tek tek atıyoruz yaklaşık 4 dakika haşlıyoruz.
  11. Mantılar piştikçe suyun üstüne çıkacaktır.
  12. Suyun üstüne çıkan mantılarımızı tabağımıza alıp üstüne tereyağı ve yoğurt dökerek servis edebiliriz.Afiyet olsun ayrıntılı tanım için youtube kanalımdan görüntümü da izleyebilirsiniz.
Meşhur Ardahan Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst