Mercimekli Haşhaşlı Bükme

Felaket

New member
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kapak sirke
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
İç materyali için;

  • 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ
Sürmek için;

  • 250 gram haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Haşlanmış patates ezilir, maya ve su ile karıştırıp sirke ek edilir. Tuzu ve unuda ekleyip hamur yoğrulur ve sarılıp bir saat dinlendirilir.
  2. Soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağ ile kavrulur. Mercimek eklenip salçası, tuzu, baharatı katılır, kısık ateşte pişirilir.
  3. Haşhaş sıvı yağ ile karıştırıp bekletilir.
  4. Bir saat mayalanan hamurumuzu tezgaha alınıp 5-6 bezeye ayrılır. Un sayesinde bezeler büyütülür.
  5. Bezeler servis tabağından biraz büyükçe açılır. Haşhaşlı karışımdan 2-3 yemek kaşığı sürüp, rulo formunda getirin. Bütün bezeleri bu türlü hazırlayın.
  6. Şimdi bu ruloları 4 e bölün. Elimizle her parçayı yayıp ortasına 1 yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup sarılır ve tepsiye yerleştirin. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Artan haşhaş hamurların üstüne sürülüp fırına verilir.180 derecede pişirilir.
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst