Maydanozlu Mayasız Poğaça

Felaket

New member
Maydanozlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
İç harcı için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri yahut taze peynir
Üzeri için :

  • Çörek otu ve susam
Maydanozlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına yoğurt, yumurta akları, tereyağı, sıvı yağı, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  2. Yavaş yavaş unu ek ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit modüle bölelim.
  4. Ardından her bir parçayı da 8 kesime ayıralım.
  5. Diğer hamuru da tıpkı biçimde modüllere ayıralım.
  6. Ardından her bir parçayı elimizde beze haline getirelim.
  7. Bezelerimizi elimizle bastırarak hafifçeçe genişletelim ve orta kısmına çatalla ezdiğimiz beyaz peynirden koyalım.
  8. hemen sonrasında hamurumuzu kapatarak şekillendirelim. Tüm bezeler bitene kadar bu sürece devam edelim.
  9. Şekillendirdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Poğaçaların üzerine fırça sayesinde yumurta sarısı sürelim ve susam-çörekotu serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Maydanozlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst