Mayasız Poğaça

Felaket

New member
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne ayrılır)
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 cay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-1,5 su bardağı ılık su
İç materyali;

  • İsteğe bağlı
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Margarin hariç tüm gereçler eklenip yoğurmaya başlanır.
  2. Suyu kaçırırsanız un eklenmesinde sakınca yoktur kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan hamurumuzu elde edince oda sıcaklığındaki margarini yada tereyağını ekleyip tekrar uygunca yoğurulur.
  3. Boş yahut iç gereç eklenecekse yapılır tepsiye dizilir 190° fırında 30-35 dk pişirilir.
  4. Fırına bakılırsa pişme müddeti değişebilir, denetimli pişirelim.Afiyet olsun. ????.
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst