Mayasız Patila (Gözleme) El Açması Kıymalı Ve Peynirli

Felaket

New member
Mayasız Patila (Gözleme) El Açması Kıymalı Ve Peynirli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (400ml)
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı peynirli için;

  • 2 dilim peynir ( suda bekletin tuzunun gitmesi için)
  • 1 çorba kasesi kadar çökelek
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
İç harcı kıymalı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Biber ve domates salçası
  • Maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber
Mayasız Patila (Gözleme) El Açması Kıymalı Ve Peynirli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 5 su bardağı unu yoğurma kabına alalım ortasını açarak azar azar suyunu ekleyip, bir yandan karıştıralım tuzunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hamuru ortadan ikiye bölelim böldüğümüz iki modülden 4 der beze olacak biçimde keselim bu ölçüde toplamda 8 beze elde ediliyor.
  3. Hamuru bir 10 dk dinlenmeye bırakıp, öteki yandan peynirli ve kıymalı harçları hazır edelim.
  4. Peynirli harç için peynirleri çatalla ezelim çökelek, yeşil soğan, pul biber ve maydanozu katıp yoğuralım.
  5. Kıymalı harç için soğanı sıvı yağda kavurup, kıymasını ekleyelim salça ve baharatlarını ekledikten daha sonra altını kapatalım.
  6. Hamuru tek tek açarak harçlardan bir kenara kaşık yardımı ile uzunluktan döküp, yarım ay halinde kapatalım.
  7. Önceden ısıttığımız tavada gerili önlü pişirelim. ????.
Mayasız Patila (Gözleme) El Açması Kıymalı Ve Peynirli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst