Felaket
New member
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Sarımsaklı yoğurt
- Nane
- Sumak
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba unumuzu alalım içerisine bir adet yumurtayı kıralım birazda tuz atalım bir su bardağı suyumuzu yavaş yavaş katarak yoğuralım.
- daha sonra bir kenara alalım yaklaşık yarım saat kadar dinlensin.
- Uygun bir kaba kıymayı alalım.
- Bir adet soğanı içerisine rendeleyelim.
- İçine baharatları ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Dinlenen hamuru hazır yufkadan biraz kalın bir biçimde oklava sayesinde yeterlice açalım ister aparatla isterseniz de görsel de görüldüğü üzere de yapabilirsiniz.
- Hazırladığımız mantıları pişirmek için uygun bir kazana gereğince ye kadar su katalım ve kaynayınca mantılarımızı da içine atalım. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim ortada bir de karıştıralım tabanına tutabilir.
- Mantılarımız pişerken soslarımızı hazırlayalım.
- Uygun bir tavaya tereyağını alalım eriyince salça ile 1 dakika kadar kavuralım daha sonra bu sosumuzu tencereye katalım.
- Kattıktan 5 dakika daha sonra tenceremizi ocak tan alalım.
- daha sonra sarımsaklı ve yoğurtlu bir sos hazırlayalım.
- Servis için hazırladığımız mantı tabaklarımızın üzerine gezdirelim ve üzerine nane ile süsleyelim.Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.