Mantı

Felaket

New member
Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
İç materyal için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz
Üzeri için ;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel su, tuz ve yumurtayı çırpın.
  2. Çırpma tamamlandığında üzerine un ek edip yoğurun.
  3. Ardından bi 30 dakika dinlendirin.
  4. Harcı için kullanacağınız soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
  5. Kıyma için ;tuz ,pul biber ve karabiber ekleyin.
  6. Hamuru unlanmış yerde açıp küçük küçük kareler kesin.
  7. İçlerini doldurun ve kapatın.
  8. Tencerenin içerisine su ve tuz ekleyerek kaynatmaya başlayın.
  9. Hazırlanan mantıları kaynayan suda pişirin.
  10. Üzeri için yoğurdu hazırlayın.
  11. Tereyağını eritip salçayı kavurun.
  12. Mantının üzerine gezdirin.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst