Mantı Kıymalı

Felaket

New member
Mantı Kıymalı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 3 bardak un
  • 1 adet yumurta
İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Baharatlar
Mantı Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harcı için; soğanı ve maydanozu rendeleyip kıymanın olduğu kaba koyun. Karabiber, pulbiber, tuz kendinize bakılırsa ayarlayıp koyun ve düzgünce yoğurun.
  2. Hamuru için; 3 bardak un, bir yumurta bir çimdik tuz ılık su yoğurun.
  3. Hamuru bezelere ayırıp, oklava yardımı ile açın çay bardağı ile fotoğraftaki yuvarlakları kesin.
  4. Kıyma içini koyun istediğiniz hali verebilirsiniz ben düğüm halinde yaptım. Kaynamış suya atabilirsiniz.
Mantı Kıymalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst