Mahlepli Sade Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında)

Felaket

New member
Mahlepli Sade Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket teremyağ
  • 200 ml süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 tane yumurta (Sarısı üzerine beyazı içine kullanılacak)
  • 4 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket yaş maya
  • 6,5 su bardağı un (Un ölçüsü değişebilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun)
Mahlepli Sade Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İlkönce ılık süt şeker ve mayayı karıştırıp eritin, daha sonra tuz ve un hariç öbür tüm gereçleri yeterlice karıştırın.
  2. Un ve tuzu ek edip, yoğurduktan daha sonra üzerini örtüp 20 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine elinizle biraz bastırın yumurta sarısı sürüp, çatal ile üzerine çizikler yapın.
  5. Fırında 10 dakika yada dışarıda 20 dakika tepsi mayası için bekletin.
  6. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mahlepli Sade Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst