Lavaş

Felaket

New member
Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un ( hamur ne epeyce yumuşak nede sert olacak kadar)
Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabına un hariç materyalleri koyarak karıştırıyoruz.
  2. daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze yapıyoruz.
  4. Bezelerimizi yine tekrar açıp tavada pişiriyoruz.
  5. Pişen lavaşlar kurumasın diye bir beze sarıp kapatmalıyız. Lavaşları ister kahvaltıda ister et yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun ????
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst