Lavaş

Felaket

New member
Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı kadar un gerekirse ekleyin
Su bardağı ölçüsü 300 ml


Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık su ve maya şekeri bir kapta karıştırıp, 10 dk bekleyin.
  2. daha sonra unu, tuzu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur olarak toparlayın, 15 dk dinlensin.
  3. Bir portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ben biraz bezeleri küçük almışım.
  4. Yanmaz ekmek tavasında pişirin.
  5. Piştikten daha sonra üzerini bir bezle örtün yumuşak kalır.
Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst