Lahmacun

Felaket

New member
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 5-6 su bardağı un
İç harcı için:

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşıığı tuz
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda hamuru hazırlıyoruz, ılık sütü suyu mayayı karıştırma kabına alalım.
  2. İçine sıvı yağı tuzu ekleyelim yoğuralım.Hamurumuz yarım saat dinlensin.
  3. hemen sonrasında tezgahı unlayalım bütün hamuru küçük bezeler yapalım üzerine nemli bir bez örtelim.
  4. İç harcı için: rondoya soğanı yeşil biberi, domatesi koyalım, ince çekelim ve kıymanın içine ek edelim.
  5. Salçasını, tuzunu, sıvı yağ katalım ve karıştıralım.
  6. Bezeyi tabak büyüklüğünde açalım.
  7. Üzerine elimizle iç harcı yayalım.
  8. Pizza tavasında pişirelim. Yoksa olağan kapaklı tavada pişirebilirsiniz.
Bu ölçüden 20 adet lahmacun çıkıyor.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst