Kuru Mantı

Felaket

New member
Kuru Mantı Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 2,5 kg un
  • Yaklaşık 1 litre kadar oda ısısında su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için

  • 1 kg kıyma
  • 3 kuru soğan
  • Tuz, karabiber
Ortalarına sürmek için

  • 200 gram katıyağ
  • 2 su bardağı sıvı yağ
Kuru Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unu yoğurma kabına ekleyip tuz ile karıştıralım. Azar azar su eği ile ele yapışmayan hamur tutalım. Üzerine nemli bez örtüp en az 15-20 dk dinlendirelim.
  2. Kuru soğanları ince ince küçük küçük doğrayalım. Kıyma ve başka gereçler ile bir arada güzelce yoğuralım.
  3. Katı yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesim koparıp unlanmış tabanda tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Üzerine yağ sürüp bu türlü üst üste 10 beze hazırlayalım.
  6. En sonuncusuna yağ sürmeyelim.
  7. Üst üste dizilmiş bezeleri oklava yardımı ile açarak büyütelim.
  8. Kare kesimler yapacak biçimde kesip ortalarına kıymalı harçtan koyalım.
  9. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımı ile yağ sürelim.
  10. Bütün hamur bitene kadar tıpkı süreci yapalım. 185 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  11. Piştikten daha sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yeniden çabucak fırına sürüp 2-3 dk daha pişirebilirsiniz yada tabaklarınızda sarımsaklı yoğurt döküp öylede yiyebilirsiniz lakin özgünü sarımsaklı yoğurt ile birlikte pişirmektir.
Kuru Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst