Felaket
New member
Mini Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay barsağı ılık su
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine 2/3 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Tuzu ekliyoruz. Ve geriye kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyip ele hayli yavaşça yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Üzeri streç sinema ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere alıp, elimiz ile çay tabağı büyüklüğünde yavaşça bastırarak açıp, unlanmış biz bez üzerine yerleştirip, üzeri kapalı bir biçimde 10-15 dakika mayalandırıyoruz.
- Lahmacun makinasında yahut tavada artlı önlü pişirip tereyağ ile yağlıyoruz.