Konutta Pide

Felaket

New member
Meskende Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamur materyalleri;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Un
İç harcı için; (kıymalı harç)

  • 200 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 büyük uzunluk rendelenmiş soğan
  • 10-12 kol maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tavuklu harç;

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Meskende Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuklu harç için göğüs etini minik minik doğrayın.
  2. İnce kıyılmış biberleri salçayı sıvı yağ baharatları ekleyip uygunca karıştırın.
  3. Kıymalı harç için domatesi ve soğanı rendeleyin.
  4. İnce kıyılmış biberler ,maydanoz ,salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip elle yoğurun.
  5. Hamur gereçlerinden yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
  6. Dilediğiniz büyüklükte bezeler kopararak uzun biçimde açın.
  7. Harçlardan içine koyun. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Tepsiye dizin.
  8. Yumurta sarısı sürün.
  9. 180 derece fırında üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
  10. Dilerseniz bu evrede fırından çıkartıp kaşar peynir serpin ve fırına yeniden verin.
  11. Peynirler eriyene kadar fırında bekletin ve çıkartın.
Konutta Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst