Kolay Su Böreği

Felaket

New member
Kolay Su Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
İç harcı için;

  • Beyaz peynir, maydonoz ( isteğe bağlı kıymalı ıspanaklı patatesli yapabilirsiniz)
Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta( beyazı içine, sarısı üzerine ayırıyoruz)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
Kolay Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım isinmaya bırakalım.
  2. daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
  3. Bir kaseye yumurta akını sütümüzü sıvı yağımızı kabartma tozunu koyup çırpalım.
  4. İç harcımız hazırlayalım.
  5. daha sonra.Tepsimizi alalım yağlıyalım.
  6. Üzerine 1 adet yufkamızı serelim kenarları taşacak biçimde daha sonra sosumuzdan sürelim yine yufka koyup sosumuzu sürelim.
  7. 3 kat olana kadar devam edelim artık iç harcımızı koyalım.
  8. daha sonra yufka bitene kadar birebir süreci yapalım.
  9. En son yufkamız taşmıştı ya onu da tepsiye serelim.
  10. En üst kat sosumuzdan biraz sürdükten daha sonra ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  11. daha sonra keselim piştikten daha sonra kısmı kolay oluyor.
  12. 180 derece ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar(fırına bakılırsa pişme mühleti değişebilir). Afiyet olsun.
Kolay Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst