Kol Böreği

Felaket

New member
Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 24 adet baklavalık yufka
İç harcı için

  • 100 gram kıyma
  • Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için

  • Tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım bardak süt
Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel soğanlarımızı doğrayıp ateşte pişiriyoruz.
  2. çabucak sonrasında kıymamızı ekliyoruz içine tuz ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.
  3. İç harcı piştikten daha sonra yufkalarımızı serip içine tereyağ yoğurt süt karışımından sürüyoruz. Bu süreci üst üste koyduğumuz yufkalarda yapıyoruz.
  4. Yufkaya geldiğimizde içine kıymamızdan koyuyoruz.
  5. Koyduktan daha sonra hayli sıkmadan yufkalarımızı sarıyoruz.
  6. U hali vererek tepsimize alıyoruz üstüne hazırladığımız sostan sürerek. ( tereyağ süt yoğurt olan karışımı üstüne sürüyoruz )
  7. Evvelden ısıtılmış 240 derecelik fırında 20 -25 dakika pişiriyoruz.
Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst