Kıymalı Sarıyer Böreği

Felaket

New member
Kıymalı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 16 yaprak baklavalık yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • Tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sıvı yağında soğanları kıymayı baharatlarla kavurun ve soğumaya bırakın.
  2. 4 kat olacak biçimde yufkayı alıp,her kata hazırladığımız sostan sürelim.
  3. 4. Kata geldiğinizde sosu sürmeyin kıymalı iç harcı serpin ve sarın, ikiye katlayın.
  4. Börekleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyalım.
  5. Kalan sostan üzerlerine güzelce sürelim.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. ( benim fırınımda yaklaşık 20-25 dk da pişirdi). Afiyet olsun şimdiden
    ☺
    ☺
    ???? not: şayet baklava yufkasını a101 den alacaksanız ölçüleri arttırın zira pakette ortalama 32 yaprak var tanım 16 yaprak üzerine yapıldı.
Kıymalı Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst