Kıymalı Pide

Felaket

New member
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 2 kg dan 1 çay bardağı eksik un
Üzeri için;

  • Yarım kg yağlı kıyma tek çekimlik
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • Tuz ,kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için geniş bir yoğurma kabının içine bir ölçü un alıp sıvı gereçleri ve mayayı koyup maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Bizde o ortada iç harcını hazırlıyoruz.
  5. Bir kabın içine kıymayı alıyoruz sebzelerin hepsini robottan geçirip kıymaya ek ediyoruz.
  6. Baharatları tuz ve sıvı yağ ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Mayalanan hamurumuzu mandalinadan biraz daha büyük modüller alıp beze yapıyoruz.
  8. Tezgahın üzerini unlayıp hamurumuzu uzunlamasına açıyoruz.
  9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimizin üzerine açmış olduğumuz hamuru serip üzerine kıymalı harcımızdan eşit ölçüde seriyoruz.
  10. 250 derece fırında 15-16 dk kızarana kadar pişir????????????.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst