Kıymalı Mantı (Mutlaka Deneyin Pişman Olmayacaksınız)

Felaket

New member
Kıymalı Mantı (Mutlaka Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı su (Unun markasına göre değişebilir )
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Salça sos için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
Kıymalı Mantı (Mutlaka Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuz için unumuzu tabağa koyalım.
  2. Üzerine tuzumuzu ekleyelim. Unun ortasını açıp oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı koyalım.
  3. Elimizle karıştırarak yoğurmaya başlayalım ve yavaş yavaş suyunu ekleyelim.
  4. Suyunu kesinlikle denetimli ekleyin. Kıvamı gelmişse suyun hepsini kullanmayın. Hamurun hayli sert olmaması gerekiyor,ele yapışan bi hamurda olmasın.
  5. Hamurumuzun yoğurma süreci bitince üzerini streçle kapatıp dinlendirelim.
  6. Biz bu ortada iç harcı için soğanımızı en ince kısmıyla rendeleyelim yada rondadan geçirelim. Kesinlikle suyunu sıkalım acılık vermesin. Kıyma,soğan,tuz,karabiberi güzelce karıştıralım.
  7. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım.
  8. Yoğurarak hamuru toparlayalım.
  9. Hamuru 3 kesime ayıralım.Ayırdığımız bezelerden birtanesini alıp un serptiğimiz tezgaha alalım merdane yada oklavayla açalım.
  10. Yufkadan kalın açmalıyız hamuru.
  11. Bu açtığımız hamuru bıçakla küçük kareler halinde keselim. Bu hamurların içini kıymayla dolduralım ve mantılarımızı kapatalım.
  12. 3 biçimde kapanışlarını göstermeye çalıştım fotoğraflarla. 1. Sı,hamurun dört köşesini ortada birleştirebilirsiniz. 2si,hamurun iki köşesini birleştirip üçgen biçiminde kapatabilirsiniz. 3. Şu,kare biçiminde kapatabilirsiniz hangisi kvakasınıza gelirse????
  13. Tepsinin altına un serpelim.
  14. Mantılarımızı dizelim yeniden üstüne koyarken ortalarına bez yada yağlı kağıt koyup üzerine un serpelim.
  15. Tüm hamur bitene kadar bubiçimde açmaya devam edelim.
  16. Hazır olan mantılarımızı dondurucuda saklayıp daha sonra da pişirebilirsiniz.
  17. Salça sosu için salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
  18. Pişirmek için.Derin bi tencereye su,tuz ve bikaç damla limon ve sıvı yağ koyalım.
  19. Kaynayınca mantılarımızın bi kısmını koyup pişirelim.
  20. Pişirme mühletini bir tane hamur alıp kıymasını denetim ederek de piştiğini anlayabilirsiniz.
  21. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı sarımsaksız yoğurt ve salça sosumuzu ekleyelim.
  22. Üzerine nane dökelim. Mantımız servise hazır.
    Afiyet olsun
    ❤
    ❤
    .
    Kesinlikle deneyin düşündüğüz kadar çok kolay sevgiler????
Kıymalı Mantı (Mutlaka Deneyin Pişman Olmayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst