Kıymalı Ekmek

Felaket

New member
Kıymalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı instant maya ( 1 küçük paket)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerindeki harç için;

  • 200 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça (domates)
Kıymalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur yoğurma kabımıza un, tuz, maya ek edip karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında suyu yavaş yavaş ek ediyoruz.
  3. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Üzeri için kıymalı harcımıza geçiyoruz.
  5. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıyoruz.
  6. Ardından kıymamızı koyuyoruz.
  7. Kıymamız pişmeye başladığında yeşil biber, kapya biberi koyup karıştırıyoruz.
  8. Biberlerimiz yavaşça öldüğü vakit, domates eği yapıyoruz.
  9. Ardından, tuz, karabiber, pulbiber ek edip hepsinin pişmesini bekliyoruz.
  10. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra, pişirmek istediğimiz fırın tepsisine yayıyoruz ve üzerine yaptığımız kıymalı harcımızı döküyoruz ve yayıyoruz.
  11. 200 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  12. İlk sıcağı çıktıktan daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun. ????.
Kıymalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst