Kıyır Rulo Poğaça

Felaket

New member
Kıyır Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • Göz sonucu tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket indensit maya
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Göz sonucu susam
Kıyır Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle süt, maya ,sıvı yağ, yumurta akını ,şekeri ve tuzu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan orta sertlikte hamur elde edelim.
  3. Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp açtığımız bir hamura göz sonucu tereyağı sürüp mektup formu verelim.
  4. Bir hamur daha açalım. Onu da tıpkı biçimde açalım ve mektup formu verdiğimiz hamuru içine koyup mektup formu verelim ve açabildiğimiz kadar açalım.
  5. 2 parmak eninde kesip rulo formunda saralım.
  6. Rulo üzerine bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derece de pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.
Kıyır Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst