Kıyır Poğaça

Felaket

New member
Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;

  • Beyaz peynir
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri karıştırın.
  2. Akabinde unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp avuç ortasında yuvarlak biçimde açarak iç dolgumuzu doldurup dilediğiniz sistemleri vererek kapatabilirsiniz.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökerek evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz birebir tarife dereotu ekleyerek de dereotlu kıyır poğaçalar da elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun ????.

@secilinn_mutfagi.

Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst