Felaket
New member
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram eritilmiş (margarin ya da tereyağ )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( sarıları üzerine )
- 2 yemek kaşığı sirke ( ben elma sirkesi kullandım )
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Biraz dere otu
- 7-8 bardak un denetimli koyun unu
- Zeytin
- Kaşar peyniri
- Dilerseniz susam ya da çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Eritilmiş olan tereyağını sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ile bir arada geniş bir kaseye alın ve tüm materyaller birleşinceye dek karıştırın.
- Olan tereyağını sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ile birlikte geniş bir kaseye alın ve tüm materyaller birleşinceye dek karıştırın.
- Ardından denetimli olarak sıvı karışıma unu ek etmeye başlayın.
- Bu basamakla bir arada hamuru spatula yahut tahta kaşıkla karıştırın.
- Azar azar unu ekledikten daha sonra kıvamını denetim edin.
- Ele yapışmayan ancak yağlı bir hamur elde etmelisiniz. Şayet hamurunuz hala epey yapışkansa azar azar un ek edebilirsiniz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten daha sonra ince ince kıydığınız dereotunu hamura ekleyip son sefer karıştırın.
- Tereyağlı bir hamur olduğu için hal vermedilk evvel en az 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
- Hamurunuz hazır olduğunda kayısı büyüklüğünde modüller kopararak elinizde yuvarlayın.
- Düzleştirerek yuvarlak hal verin.
- Dilerseniz içerisine peynir koyara iki yandan katlayarak hal verin.
- Hazırlamış olduğunuz poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin.
- Yumurta sarısını poğaçaların üzerine güzelce sürün.
- 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan daha sonra 5-6 dakika dinlendirin ve akabinde servis edin. Afiyet olsun!