Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

Felaket

New member
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6,5-7 su bardağı un
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
İç gereç;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim ve yeniden yoğuralım.
  5. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül kopartalım ve elimizle yavaşça bastırarak açalım.
  6. Genişlettiğimiz hamurun ortasına peynir koyalım ve kenarlarından bastırarak form verelim .
  7. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Akabinde poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüp susam serpelim.
  9. Poğaçalarımızı önce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
    Afiyet olsun….
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst