Felaket
New member
Kır Pidesi (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 6 su bardağı un
- Yarım kilo kıyma orta yağlı
- 1 soğan büyük boy
- 4 adet domates orta boy
- 3 sivri biber
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Ufak bir kabın içeresine maya şeker yoğurt ve ılık sütü alıp karıştırıp bekletiyoruz. Başka büyükçe bir kapta unu denetimli bir biçimde alıyoruz (Ben yaklaşık 4 bardak kadarını aldım)
- Beklettiğimiz maya karışımını ortasını çukur olacak biçimde tuttuğumuz unun içine döküyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Yumurtayı da ekleyip geride kalan unuda ek ediyoruz. Kulak göğsü kıvamından biraz daha yumuşak olması gerekiyor.
- Hazır olan hamuru üstü kapatılıp yaklaşık 20 dk sıcak ortamda dinlendiriyoruz. O sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Kıymayı tavaya alıyoruz rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Soğan, domates, biberi doğruyoruz küp küp doğradığımız soğanları ekleyip suyunu saldırıp çektiriyoruz.
- daha sonrasında biberleri ekleyip kavuruyoruz. Kapatmaya yakın domatesleri ek edip, epeyce kavurmadan tuz ve karabiberi ekliyoruz. Suyunu azcık çektirip kapatıyoruz. Başka bir kaba koyup ılınmasını sağlıyoruz.
- Hazır olan hamuruzdan 6 beze yapıyoruz. Her bezeyi unla uzun ince açıp içine ılık olan harçtan ekliyoruz yan kenar kısımlarını birleştiriyoruz.
- Fırın tepsimizi unlayıp pideleri tepsilere yerleştiriyoruz. Yaklaşık 25 dk daha sonra üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun????
- İç harcına isteğe bağlı olarak kapya biber eklenebilir yahut farklı baharatlar. Hamur ortasında daha çıtır olsun istiyorsanz yarım çay bardağı sirke ek edebilirsiniz.