Kesme Çörek (Van’nın Meşhur Çöreği)

Felaket

New member
Kesme Çörek (Van’nın Meşhur Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2,5 su bardağı süt (Bardak 200 ml)
  • 1 paket yaş maya yahut bir instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 10 su bardağı un
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Kesme Çörek (Van’nın Meşhur Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağımızı oda ısısında erisin tüm gereçleri hamur yoğurma kabına alalım, yoğuralım, fazlaca yumuşak olmayacak bir hamur yoğuralım 1 saat mayalansın.
  2. daha sonra yuvarlak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım bıçakla dörde bölüp, çatalla üzerini çizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp, sürelim.
  4. Fırında 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun soğuduktan daha sonra poşetleyip buzluğa kaldırabilirsiniz. Kahvaltı için fazlaca hoş oluyor.
Kesme Çörek (Van’nın Meşhur Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst