Kebaplık Nefis Lezzette Küçük Pide Tanımı

Felaket

New member
Kebaplık Nefis Lezzette Küçük Pide Tanımı İçin Gereçler

  • ️500 ml ılık su
  • ️2 paket instant maya
  • ️2 yemek kaşığı şeker
  • ️2 silme yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • ️5 su bardağı un kullandım
️Hamura sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
️Tepsi tabanı için;

  • Un
  • Galeta unu
️Üzeri için;

  • ️1 adet yumurta sarısı
  • ️1 çay kaşığı pekmez
  • ️1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
️Su bardağı ölçüm 220 ml.


Kebaplık Nefis Lezzette Küçük Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine yoğurt ve tuz eklenip, yine karıştırılır.
  2. Azar azar un eği yapılarak, ele yapışan cıvıkça bir hamur yoğurulur. 2 yemek kaşığı sıvı yağ hamurun üzerine dökülüp, hamur elle alt üst edilerek top haline getirilir ve üzeri streçlenip, 40 dakika mayaya bırakılır.
  3. Müddet sonunda un serpilmiş tezgah üzerine hamur boşaltılır. Üzerinede un serpilir. 7 eşit bezeye kesilir. Süratle beze haline getirilip fırın tepsisi içine yağlı kağıt serilir ve üzerine biraz unla galeta unu serpilir. Bezeler aralıkla tepsiye temalır.
  4. Üzerlerine yumurta karışımı sürülür. Parmak uçları ile sertçe basılarak derin çizikler verilir.
  5. Evvelce ısınmış alt üst ayar 200 derece fırının orta rafında 15 dk pişirilip, daha sonra bir alt rafa indirilir. 6-7 dakikada orda pişirilip, kızarınca fırından alınır.
  6. Üzerine yavaşça su serpilip kuru bir havlu ile 10 dk dinlenmeye bırakılır. Akabinde servise hazırdır.
Kebaplık Nefis Lezzette Küçük Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst