Kayseri Yağlama (Hazır Yufka)

Felaket

New member
Kayseri Yağlama (Hazır Yufka) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane soğan
  • 4 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • Bir ölçü sıvı yağ
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Dilediğiniz baharatlar
Kayseri Yağlama (Hazır Yufka) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  2. Ardından biberleri küçük doğrayıp tencereye alın.
  3. İkisi kavrulsun kıymayı koyalım.
  4. Kıyma yeterlice kavrulduktan daha sonra salçasını ek edelim.
  5. İyice harmanlayalım.
  6. Baharat ekleyebilirsiniz dilediğinizi.
  7. Domatesleri rondodan geçirelim ve üzerine dökelim.
  8. bir süre suyu bu biçimde pişirelim.
  9. Suyu çıktıktan daha sonra altını kapatalım ve lavaşi hoş bir tepsiye alalım.
  10. Bir lavaş bir kıyma harcı olacak biçimde sırayla koyalım.
Püf noktası: kıyma epeyce koyarsanız lavaş fazlaca yapış yapış oluyor az koyarsanız daha hoş bir tad ortaya çıkıyor afiyet olsun.

Kayseri Yağlama (Hazır Yufka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst