Felaket
New member
Kayseri Bin Meşhur Lezzeti Yağ Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım yaş maya yahut 1 instant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı su
- Yoğurt sos
- 5-6 kaşık yoğurt
- 2 diş sarımsak tuz
- Biraz su
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri karıştırıp, unu denetimli bir biçimde ek edip, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalandıralım.
- Kıyma ya soğanı robotta çekip baharatlarını ek edip, karıştıralım.
- Mayalanan hamuru açalım büyük kare halinde keselim ,kıymayı koyup, 4 köşesinden birleştirelim.
- Bir tencereye yapı koyalım ısıtıp mantoları kızartalım kızaran hamuru peçete üzerine alalım.
- Sosu için; tavaya tereyağ unu koyalım eriyince içine salçayı koyup biraz kavuralım suyu ek edip kaynatalım.
- Yoğurt sos için; içine sarımsağı rendeleyelim karıştıralım.
- Mantıya ister salça sos isterseniz her iki soslu ek edip, servis edebilirsiniz.