Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Görüntülü

Felaket

New member
Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı kaynar su 200ml lik bardakla
  • 3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un 300 gr. kadar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
Kızarmak için

  • 2, 5 su bardağı sıvı yağ
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml


Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına su şeker ve tuzu alıp şeker ve tuz eriyinceye kadar karıştıralım unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edelim unun yapısıyla alakalı ufak bir farklılık olabilir.
  2. Yeterlice özleşen hamuru 8 eşit kesime bölelim.
  3. Akabinde yuvarlayıp beze yapalım.
  4. sonrasındasında her bir bezenin üzerine fazlaca az un serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve geriye kalan tüm bezeleri bu türlü açalım.
  5. Akabinde 1 adet açtığımız hamuru güzelce orta ateşte kızdırılmış yağa bırakalım.
  6. Yağın ortasında kaşık sayesinde gavurun üzerinden süratli hızlı çevirelim.
  7. Kabarmaya başladığında üzerine kaşıkla kızgın yağdan atalım ki düzgünce şişsin bu basamakta dikkattli olun elinizi yakmayın öteki yüzüne çevirelim. Her iki yüzünü nar üzere kızartalım. Afiyet olsun. ????youtube kanalıma fiyatsız abone olursanız epey sevinirim ????????
Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst