Katmer Poğaça

Felaket

New member
Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin herkeste un ölçüsü farklı olabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Ortasına sürmek için:2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
İçi için:

  • Kaşar peyniri, beyaz peynir karışımı
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Tereddüt etmeden denemeniz gereken harika bi poğaça tanımıyla geldim. Buyrun tanımımız:).

  1. Tereyağı hariç tüm gereçleri katıp yumuşak bir hamur yoğurun çabucak sonrasında tereyağını hamura yedirip toparlayın ve 20 dk mayalandırın.
  2. 6 tane beze yapıp 5 dk dinlendirin. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yumuşak tereyağını açtığınız her bezeye her yerine gelecek biçimde sürün üst üste koyun en üste yağ sürmeyin.
  3. Elinizle genişletip merdane ile açın.
  4. sonrasındasında kare biçimde kesin elinizle hafifçeçe genişletip ortasına peynir koyun ve zarf biçiminde kapatın.
  5. Kapattığınız kısım alta gelecek biçimde tepsiye koyun üzerine yumurta sarısını sürün.
  6. Tepside yaklaşık 30 dakika mayalandırın odanın ısısına göre değişebilir mayalanma müddeti.
  7. Evvelden ısıtılmış fırında birinci 10 dakika 200 derecede daha sonra 250 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst