Kaşık Poğaça

Felaket

New member
Kaşık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tahta kaşığı un (hepsini düzgünce karıştırınız)
  • Kalan ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık süt (hepsini yine karıştırınız)
  • 1 adet tam yumurta ve yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kaşık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yarım su bardağı ılık su,1 paket instant maya,2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tahta kaşığı un’u karıştır üstünü ört 6-7 dk bekleyiniz daha sonra köpük köpük mayalanan karışım karıştırılır.
  2. daha sonra bütün materyalleri kabin içerisine koyduktan daha sonra karıştırınız.
  3. hemen sonrasında yavaş yavaş un eklenir.
  4. Toplamda 3,5-4 su bardağı un ekleyiniz güzelce yoğurunuz.
  5. Hamurumuz ele yapışan kıvamda olmalı ondan sonrasında üzeri kapatılır 30 dk mayalandırılır.
  6. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra küçük küçük kesimler kesilir üzerine biraz un serpilir beze yapılır çabucak sonrasında tepsiye yağlı kağıt ser aralıklı diziniz.
  7. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir 15 yahut 20 dk tepside mayalandırılır.
  8. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 25-30 dk pişiriniz.Hepinize afiyet olsun.
Kaşık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst