Kaşarlı Puf Pişi

Felaket

New member
Kaşarlı Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt ( 200 ml )
  • 2 su bardağı un (Hamurunuz cıvıksa ekstradan un ekleyebilirsiniz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Kaşar peyniri (Beyaz peynirde ekleyebilirsiniz )
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Kaşarlı Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel yoğurdumuzu ve yumurtamızı bir kaba alıp, çırpalım. daha sonra unumuzu ve kabartma tozu, tuzumuzu da ekledikten daha sonra elle yakışmayacak biçimde yoğuralım.
  2. daha sonrasında hamurumuzu tezgahın üstüne alalım ve mandalina büyüklüğünde küçük küçük bezelere ayıralım.
  3. daha sonra merdane sayesinde açabildiğim incelikte açıyorum açtıktan daha sonra üstündeki fazla ununu sirkeliyorum ki kızarttığımızda tava yağ, un ortasında kalmasın.
  4. İçerisine kaşar peyniri koyuyorum. Kenarlarını uygunca bastırıyorum ki ortasındaki kaşar peyniri dışarı çıkmasın.
  5. Hepsini yaptıktan daha sonra tavama yağ ekliyorum ve düzgünce ısınmasını bekliyorum orta ateşte ısındıktan daha sonra pişilerimizi ekliyoruz ve önlü artlı yeterlice kızartıyoruz. ????????????.
Kaşarlı Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst