Kaşar Peynirli Pişi (Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran)

Felaket

New member
Kaşar Peynirli Pişi (Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket instant maya (5gr)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz fazla un
İçi harcı için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ
Kaşar Peynirli Pişi (Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Unu yoğurma kabına alalım. Üzerine öteki gereçleri ekleyerek biraz ele yapışan bir hamur elde edelim, hamuru asla katılaştırmaya çalışmayın pişiler sert olur.
  2. Hamurun üzerine streç sinema yahut poşet geçirerek sıcak bir ortamda 25-30 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamur 2 katına çıkınca tezgaha yavaşça un serpelim.
  3. Cevizden küçük bezeler yapalım, bezeyi elimizle bastırıp küçük daire formunda açalım bir tarafına rendelenmiş kaşar peyniri koyarak bezeyi kapatalım.
  4. Kızartma tenceresine çokça sıvı yağ alalım yağ yeterlice ısınınca kaşarlı pişileri içine atalım kabararak piştiğini goreceksiniz. Pişileri iki taraflı çevirerek kızartalım havlu kağıt üzerine alalım.
  5. Ben yarısını sade olarak yaptım. Çay demlenene kadar hazır olan pisiler yiyenlerden tam not aldı
    ☺
    deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!. ????????????.
Kaşar Peynirli Pişi (Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst