Kaşar Peynirli Bazlama

Felaket

New member
Kaşar Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • (8 adet için) Bardak ölçüsü 200 ml
Hamuru için:

  • 1/2 (yarım) paket kuru maya
  • 1 küp şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçine:

  • 1 çorba kasesiyle rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine sürmek için:

  • 1 yeşil soğanın yalnızca yeşil kısımları
  • 2 -3 kol maydanoz
  • 2-3 kısım nane
  • Pul biber ( acı yakışıyor)
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Kaşar Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için maya, şeker ve ılık su karıştırılır.
  2. 3-4 dakika daha sonra yoğurt ve zeytinyağı eklenir.
  3. Son olarak da un ve tuz ek edilip ele yapışmayacak biçimde yumuşak bir hamur yoğrulur.
  4. Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamurdan 8 eşit beze yuvarlanır.
  6. Her biri açılır, içine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve kapatılarak yuvarlanır; yine merdaneyle fazla bastırmadan büyütülür.
  7. Isınmış tavada orta ateşte artlı önlü pişirilir.
  8. Pişen bazlamalara daha sıcakken zeytinyağı, pul biber, ince doğranan maydanoz, nane ve yeşilsoğanla hazırlanan sostan sürülür ve sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Kaşar Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst