Karnıyarık Börek

Felaket

New member
Karnıyarık Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg yufka
  • 600 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı su
  • Domates
  • Biber
Karnıyarık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları rendeleyip kıymayla kavurduktan daha sonra baharatları ekleyip soğumasını bekliyoruz.
  2. sonrasındasında yağları eritip suyla karıştırıyoruz.
  3. Yufkayı tek kat biçimde serip üzerine fırça ile her yerine karışımı sürüp üzerine ikinci katı seriyoruz ve tekrar fırça ile karışımı sürüyoruz.
  4. çabucak sonrasında pizza üzere dilimliyoruz ben 8 kesime bölüyorum kıymayı ortalayıp sigara böreği üzere sarıyoruz hayli sıkı olmayacak biçimde.
  5. sonrasındasında ortasından açıyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp domates ve biberle süslüyoruz. Fırında 40 dk 200 derecede pişirdim. Ben siz denetim ediniz.
Karnıyarık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst