Karnıyarık Börek

Felaket

New member
Karnıyarık Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
İç materyali için;

  • 500 gram kıyma
  • 4-5 adet iri soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Biraz tuz
Üzerine;

  • 1-2 adet domates
  • 4-5 adet biber
Karnıyarık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymayı tavaya alıyoruz. Biraz yağda çevirip üzerine baharatları ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, 10-15 dakika daha kavuruyoruz.
  2. Ocaktan almadan üzerine doğranmış maydanozlarıda ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Başka taraftan bir kaseye sütü, sıvı yağı ve yumurta akını ekleyip güzelce karıştırıyoruz yufkanın 1 adedini tezgaha serip sosla her yerini yağlıyoruz.
  4. 8 eşit kesime bölüyoruz ve herbirine eşit ölçüde iç gereci koyuyoruz ve zarf biçiminde sarıyoruz. Bütün yufkayı bu türlü sarıp tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tam ortasını biraz kesiyoruz kesik yerlere birer biber ve domates koyuyoruz.
  6. 180-200 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sıcak servis ediyoruz????.
Karnıyarık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst