Karışık Pizza

Felaket

New member
Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı sıcak su (Kaynar olmayacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (Olmasa da olur)
  • Aldığı kadar un
Sosu için;

  • 3 adet domates (Domates sosu da olur)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su (Sosun kıvamını açmak için)
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
Üstü için;

  • Kaşar peyniri
  • Ton balığı
  • Kırmızı soğan
  • Mısır
  • Mantar (İsteğe bakılırsa salam, sucuk, sosis ekleyebilirsiniz)
Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su, yağ, tuz, yumurta, şeker ve mayayı bir kapta homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  2. En son unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. 20-25 dakika hamuru dinlendirin.
  3. O sırada sos materyallerini rondodan geçirin. Dinlenen hamuru 5 bezeye ayırın. Her bezeyi merdaneyle açın. Şayet hamuru kalın seviyorsanız 4 bezeye ayırabilirsiniz.
  4. Hazırladığınız sosu el alta sürün, üstüne rende kaşar, daha üstüne de ton balığı, kırmızı soğan, mısır, mantar koyun.
  5. Evvelden ısıttığınız 250 derece (Sadece alt) fırında altı kızarana kadar denetimli pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst