Karaköy Poğaça (İstanbul Poğaçası)

Felaket

New member
Karaköy Poğaça (İstanbul Poğaçası) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kurumaya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 250 gram tereyağ ve bitkisel margarin karışımı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısını üzerine ayıralım
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
Karaköy Poğaça (İstanbul Poğaçası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya, ılık su ve şekeri karıştırıp, 5 dakika etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Oda sıcaklığında margarin tereyağı karışımını, sıvı yağ, birinin sarısını ayırdığımız iki yumurtayı etkinleşen mayaya ekleyip, karıştıralım.
  3. Tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Ağzını kapatıp 1saat kadar mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurun havasını alarak. Bir sefer daha yoğuralım.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp pürüzsüz hâle getirene kadar avuç ortasında yuvarlayalım aralıklı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine yavaşça bastırıp düzleyim.
  6. Yumurta sarısı sürüp çatalla artı halinde çizikler atalım 20 dakika tepsi mayası için bekletelim,190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Yumuşacık nefis karaköy poğaçalarımız hazır ???????? Afiyet olsun ????
Karaköy Poğaça (İstanbul Poğaçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst