Karabuğday Ekmeği

Felaket

New member
Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı ılık süt ( yahut su)
  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 paket instant maya (1 tatlı kaşığı)
  • Tuz
Üzeri için:

  • Susam, çörekotu, ayçekirdeği ( isteğinize gore)
Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya ve süt karıştırılır.
  2. Başka materyaller eklenir. Cıvık kıvamlı bir hamur olacak.
  3. Strech sinemayla üstü kapanır. 25dk mayalanır.
  4. Yağlanmış kalıba yahut pişirme kağıdı konulmuş kalıba konur.
  5. Üzerine susam-çörekotu serpilir. İsterseniz, ayçiçeği çekirdeği de kullanabilirsiniz.
  6. Evvelden ısıtılmış 160° fırında 30dk pişirilir.
  7. Kürdan denetimi yapılır. Ekmeğin kürdana yapışmaması gerekir.
Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst