Kalabalık Meghalaya Başbakanlık Ofisinin Etrafını Sardı, Saldırıda 5 Kişi Yaralandı

YaratıcıKalem

Active member
Meghalaya Başbakanı Conrad Sangma’nın ofisine düzenlenen bir çete saldırısında 5 kişi yaralandı

Tura:

Meghalaya Başbakanı Conrad Sangma’nın ofisine düzenlenen bir çete saldırısında beş güvenlik görevlisi yaralandı. Bay Sangma zarar görmemiş. Bununla birlikte, yüzlerce kişi yerleşkeyi çevrelediğinden, o hala Tura’daki ofisinde. Garo Hills merkezli sivil toplum grupları, Tura’da kışlık başkent talebiyle açlık grevine başladı.

Olay, bu akşam yüzlerce kişinin Başbakanlık ofisi önünde toplanıp taş atmaya başlamasıyla başladı. Saldırıda 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Bay Sangma’nın ofisine getirildiler.

Görsellerde yaralı güvenlik personeli yerde yatarken, Bay Sangma onlarla ilgileniyor. Bay Sangma güvendeyken, protestocular erişim yolunu kapattığı için ofisten çıkamıyor.

Başbakanlık, durumun kontrol altında ancak gergin olduğunu söyledi.

Kalabalıktan bazı kişiler taş atmaya başladığında Bay Sangma protestocularla konuşuyordu.

Sangma bir Haber açıklamasında, “Tartışmalar sürüyordu, konuyu tüm paydaşlarla daha fazla tartışmak için Shillong’da toplanmayı zaten kabul etmiştik ve STK’lar aşağı yukarı memnun görünüyordu. Toplumun çoğunluğu ve STK’lar bu oruç protestosunun bir parçası değildi, sadece iki-üç tanesi oradaydı. Örgütlerin yüzde 90’ı bunun bir parçası değildi” dedi.

Sangma, “O zaman bile diyaloğun önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle onlarla görüşmek için bir noktaya değindim. Tartışma bitmek üzereyken dışarıdan sloganlar duyduk. Burada olay çıkarmamalarını istedim. Liderleri (görüşmelerdeki STK’ların) halkla konuşmak için dışarı çıktı. Geri döndüler ve bu kişilerin kim olduğunu bilmediklerini, oruç eylemi sırasında onları daha önce hiç görmediklerini söylediler.”

Tura’da bir kış başkenti talep eden sivil toplum grupları arasında ACHIK ve GHSMC yer alıyor.

Bay Sangma, protestoculardan kışlık sermaye talebi ve iş rezervasyonu hakkında görüşmek üzere toplanmalarını istedi. Kabine bakanları ve diğer paydaşlar katılacak. Örgütlerden, önümüzdeki ay eyalet başkenti Shillong’da müzakerelere başlamadan önce protestolarına son vermelerini istedi.