Felaket
New member
Kabardıkça Kabaran Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket yaş maya yahut 1 paket instant maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda (200 ml)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Akı içine, sarıları dışına sürülecek )
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 7-8 su bardağı )
- Yumuşamış tereyağ yahut teremyağ
- Sucuk
- Kaşar
- 2 adet yumurta sarısı (Ayırmış olduğumuz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabin içerisine mayayı, ılık sütü ve şekeri ekleyip, karıştıralım. Akabinde yumurtaların akını ve sarısını ayıralım.
- Yumurta aklarını içerisine ek edip, ve başka gereçleri de ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp, 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan büyük mandalina boyutunda bezeler yapalım ve elimizle her bezeyi küçük çay tabağı boyutunda açalım boyutunda açalım ve ortasına 1 çay kaşığı kadar tereyağ sürelim ve içerisine sucuk ve kaşarı ekleyelim kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim. Evvelce ısıtılmış 100 derecelik fırında 20 dakika kadar son mayalanmaya bırakalım.
- hemen sonrasında 180 dereceye alıp, üzeri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15 dakika denetimli bir biçimde. Afiyet olsun