Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli)

Felaket

New member
Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 4 orta uzunluk kabak
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 kase peynir
  • 3 kol yeşil soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabağı ve patatesi rendede çekiyoruz suyunu sıkıp karıştırma kabına ekliyoruz.
  2. Maydanoz dereotu yeşil soğanı doğuruyoruz.
  3. daha sonra öbür materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Büyük fırın tepsisinde yaptım yağlı kağıt serip o denli döktüm isterseniz tepsiyi yağlayıp da dökebilirsiniz.
  5. 180° c fırında denetimli bir biçimde içi hamur kalmayacak biçimde üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
#not1: hiç kabak sevmeyenlerin bile bayılarak yiyeceği bir börek
❤
.

  • #not2: hangi zerzevat olursa onunla yapıyorum hem pratik hem zerzevat yemeyen çocuklar için besleyici bir öğün oluyor.
Kabaklı Börek (Şipşak Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst