Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği

Felaket

New member
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo elenmemiş tam arpa unu
  • 1 avuç çiğ kabak çekirdeği içi
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı ufalanmış kekik
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat ve aktive etmek için
  • 1 tatlı kaşığı konut sirkesi
  • Gereğince su
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri bir kapta birleştirip sirkeyi karbonatın üzerine dökelim.
  2. Güzelce yoğurup oldukça yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Küçük kare borcama yayalım. (Ben direk borcamda yoğurup tıpkı borcamda pişirdim hiç bulaşık çıkarmadım ????)
  4. Evvelden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirelim.
  5. Piştikten daha sonra soğuyunca bölüp buzluğa atabilirsiniz. Çok faydalı lezzetli ve doyurucu bir ekmek.
Kabak Çekirdekli Arpa Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst