Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle)

Felaket

New member
Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un
İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Tuz
Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için; süt, su, maya, şeker ve tuzu çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyelim orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. En az 2 saat mayalandıralım.
  2. İçi için; geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım soğanları kavuralım üzerine temizlenmiş doğranmış ıspanağı ekleyelim ve kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim ve soğutalım.
  3. Soğuyan harca peyniri ek edelim. Hamurumuzu bezeleyelim. Unlayarak uzun ince açalım. İçine harç koyalım ve kapatalım.
  4. Evvelden ısınmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Soğuyan pidelere tereyağı sürelim.
Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst