Ispanaklı Gül Böreği

Felaket

New member
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg böreklik yufka
  • 3 demet temizlenmiş ince kıyılmış ıspanak
  • 1 adet rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tereyağ sıvı yağ tuz kara biber
Sosu için gerekli materyaller

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye yağları koyup eritelim. Yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
  2. Akabinde salçaları ek edip kavuralım.
  3. sonrasındasında temizlenmiş olan ıspanakları koyup kavuralım.
  4. Ocakdan alıp rendelenmiş kaşarı ek edelim.
  5. Birazcık soğumasını bekleyelim.
  6. Buarada sosu için gerekli materyalleri karıştıralım kıvam koyu olurda birazcık suyla açalım.
  7. Tezgaha yufkayı açıp ikiye katlayıp keselim.
  8. daha sonra dörde keselim hazırladığımız sosdan döküp fırçayla sürelim ve geniş tarafına hazırladığımız ıspanakdan koyup rulo yapalım ve gül hali verelim yaylı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  10. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst